Fluoriet

Home / Crystals A tot Z / Fluoriet

Fluoriet en haar anti-stralings eigenschappen

De fluoriet is een prachtige steen in vele kleuren en vormen. Zij staat bekend om haar anti-stralings eigenschappen. Wanneer je veel werkt met elektrische apparaten is dit een goede steen om de straling van deze apparaten niet tot je te laten komen. Een fluoriet naast je werkplek is dus een aanrader voor de mensen die wat gevoelig zijn voor hun omgeving!

De beschermende steen

Naast de eigenschap dat fluoriet je tegen stralingen beschermt, heeft zij een andere beschermende eigenschap. Dit is terug te zien wanneer je goed naar de steen zelf kijkt: In de steen zie je van alles gebeuren. Schitteringen, kleuren, allemaal verborgen in de steen. Dit laat zien dat wat verborgen in de steen zit, beschermd wordt. Net zoals degene die de steen draagt. Daarnaast helpt zij het zelfvertrouwen te vergroten door extra kracht te geven bij het onderhouden of vergroten van de innerlijke balans. Ook versterkt fluoriet de concentratie. De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft zij een gunstige werking op de huid en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen.

Fluoriet is te vinden in diverse kleuren die allemaal een net andere werking op mensen hebben.
Hieronder lees je een opsomming van de diverse kleuren en hun specifieke aanvullende eigenschappen op de drager van de steen:

Paarse fluoriet
Dit is een steen die gebruikt kan worden als ondersteuning bij meditaties.
Zij zorgt ervoor dat je dieper in meditatie kan komen. Het is een steen die herstel van het lichaam bevordert.

Blauwe fluoriet
 Deze steen kan gebruikt worden voor zaken die met de praktische kant van de geest te maken hebben zoals geheugen, concentratie en informatie verwerking.
Ze maakt de geest helder en sterk.

Groene fluoriet
Dit is een steen die helpt bij het vinden van een balans in je emoties. Daarnaast bevordert zij de intuïtie en geeft een goed evenwicht tussen gevoel en verstand.
Ze absorbeert negatieve energie en beschermt je tegen negatieve energieën.

Diverse chakra’s

Fluoriet kan op verschillende chakra’s inwerken, omdat het chakra waarop zij inwerkt afhankelijk is van de kleur van de fluoriet.
Voor kinderen geschikt: Ja
Fysiek: Beschermend, zelfvertrouwen, zenuwen, reuma, fibromyalgie, meditatie, genezing, concentratie, balans.

Wil je meer weten over de diverse chakra’s waarop fluoriet in kan werken of heb je een andere vraag? Stel dan gerust je vraag via het contactformulier of mail naar [email protected]